Zeleninová příloha k pečenému masu recept
Zeleninová příloha k pečenému, nebo třeba grilovanému masu, může být samozřejmě i samostatným jídlem. Přidat můžete kousek čerstvého pečiva. Kromě uvedené zeleniny můžete použít i jinou, třeba brokolici, patizon, mladou kukuřici apod. podle vlastní chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mladá cuketa
- 8 cherry rajčat
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Mladou cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Z paprik odstraníme jadérka a nakrájíme je na proužky. Jarní cibulku nasekáme na tenké plátky.
Ve vysoké pánvi na oleji nejprve krátce orestujeme jarní cibulku až zesklovatí. Pak přidáme nakrájenou cuketu a papriky. Za stálého míchání zeleninu osmahneme, pak ji podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut.
Po deseti minutách přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, lžíci nasekané zelené petrželky, špetku kari, pepře a soli. Dusíme dalších 5 minut . Podle potřeby můžeme opatrně podlít vodou.
Hotovou zeleninovou přílohu podle chuti dokořeníme a můžeme ji podávat.