Zeleninová polévka s chlebovým kváskem recept
Zeleninová polévka s chlebovým kváskem je sytá a pikantní polévka, která s pečivem nahradí třeba jednoduchou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 brambory
- 1 menší mrkev
- 1 menší petržel
- 50 g celeru
- 2 lžíce sušených hub
- 100 ml smetany na vaření
- 150 g chlebového kvásku
- sůl
- mletý kmín
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Sušené houby si předem namočíme do studené vody. V 1 litru vlažné vody dobře rozmícháme chlebový kvásek. Pak přidáme špetku soli, pepře a kmínu a přivedeme k varu. Do vroucí polévky nalijeme i s nálevem sušené houby a vaříme asi 15 minut.
Po této době přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Vaříme přibližně 20 minut až zelenina změkne. Nakonec do polévky rozmícháme smetanu a dochutíme ji kořením podle své chuti. Do hotové polévky nasypeme nasekanou zelenou petrželku.