Zelené fazolky ve smetanové omáčce recept
Zelené fazolky ve smetanové omáčce podávejte s knedlíkem, s vařenými bramborami, s luštěninami, podle toho, na co máte zrovna chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 sáček mražených zelených lusků
- 250 ml smetany
- 2 lžíce másla
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- ocet
Způsob přípravy
Fazolky podle potřeby překrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a odložíme stranou ji i fazolky. Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
K ní přidáme vodu z fazolek, promícháme, abychom neměli hrudky, přidáme špetku pepře a soli a všechno krátce povaříme. Nakonec přidáme do omáčky fazolky, vše zředíme smetanou, znovu promícháme a ještě minutu provaříme.
Hotovou omáčku ochutíme solí, kořením a octem.