Zelené fazolky ve smetanové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Zelené fazolky ve smetanové omáčce podávejte s knedlíkem, s vařenými bramborami, s luštěninami, podle toho, na co máte zrovna chuť.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 sáček mražených zelených lusků
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • ocet


Způsob přípravy

Fazolky podle potřeby překrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a odložíme stranou ji i fazolky. Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.

K ní přidáme vodu z fazolek, promícháme, abychom neměli hrudky, přidáme špetku pepře a soli a všechno krátce povaříme. Nakonec přidáme do omáčky fazolky, vše zředíme smetanou, znovu promícháme a ještě minutu provaříme.

Hotovou omáčku ochutíme solí, kořením a octem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelené fazolky ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zelené fazolky smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelené fazolky ve smetanové omáčce


×