Zapečený květák s vejci recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zapečený květák s vejci je zeleninové jídlo připravené v jednom pekáči. Nebude vám chybět maso.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 mladá cuketa
  • 1 květák
  • 3 vejce
  • 100 g strouhaného čedaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Cuketu nakrájíme na tenčí plátky.

Květák rozebereme na menší růžičky a polovinu rozložíme na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Na něj rozložíme na plátky nakrájená uvařená vejce, pak vrstvu cukety a poslední vrstva bude ze zbylého květáku.

Mouku rozšleháme v trošce vody se špetkou pepře a soli. Zalijeme všechnu zeleninu a povrch posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě zapečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený květák s vejci recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečený květák s vejci.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený květák vejci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený květák s vejci


×