Zapečený květák s vejci recept
Zapečený květák s vejci je zeleninové jídlo připravené v jednom pekáči. Nebude vám chybět maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mladá cuketa
- 1 květák
- 3 vejce
- 100 g strouhaného čedaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Cuketu nakrájíme na tenčí plátky.
Květák rozebereme na menší růžičky a polovinu rozložíme na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Na něj rozložíme na plátky nakrájená uvařená vejce, pak vrstvu cukety a poslední vrstva bude ze zbylého květáku.
Mouku rozšleháme v trošce vody se špetkou pepře a soli. Zalijeme všechnu zeleninu a povrch posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě zapečeme dozlatova.