Zapečený květák s masem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zapečený květák s masem můžete podávat jako samostatné jídlo, nebo k němu přidejte čerstvě uvařené brambory polité máslem.

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 400 ml mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 150 ml smetany
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 lžíce másla
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Květák uvaříme ve slané vodě doměkka a rozebereme ho na růžičky. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, špetku pepře, papriky a soli a za stálého míchání osmažíme maso dohněda. Nakonec přidáme 1 vejce a promícháme, dokud vejce neztuhne.

Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme polovinu květáku, na to rozprostřeme maso a navrch druhou polovinu květáku. Ve smetaně rozšleháme zbylá vejce a zalijeme připravené jídlo. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený květák s masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený květák masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený květák s masem


×