Zapečený květák s masem recept
Zapečený květák s masem můžete podávat jako samostatné jídlo, nebo k němu přidejte čerstvě uvařené brambory polité máslem.
Ingredience receptu
- 1 květák
- 400 ml mletého masa
- 1 cibule
- 3 vejce
- 150 ml smetany
- 150 g strouhaného sýra
- 1 lžíce másla
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Květák uvaříme ve slané vodě doměkka a rozebereme ho na růžičky. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, špetku pepře, papriky a soli a za stálého míchání osmažíme maso dohněda. Nakonec přidáme 1 vejce a promícháme, dokud vejce neztuhne.
Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme polovinu květáku, na to rozprostřeme maso a navrch druhou polovinu květáku. Ve smetaně rozšleháme zbylá vejce a zalijeme připravené jídlo. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.