Zapečený hlávkový salát s vejci recept
Zapečený hlávkový salát s vejci je třeba lehká a jednoduchá snídaně, svačina, nebo večeře. Můžeme ji doplnit čerstvou zeleninou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 1/2 hlávkového salátu
- 1/2 cibule
- 1 lžíce másla
- 100 ml mléka
- 50 ml smetany na šlehání
- sůl
- mletý černý pepř
- kurkuma
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Salát rozebereme na listy, omyjeme je a osušíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme asi půl lžičky kurkumy, promícháme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli až zesklovatí.
Nyní přidáme osušené salátové listy a necháme je zavadnout. Mezitím ušleháme vejce s mlékem a smetanou, přidáme špetku soli a pepře. Do menší zapékací formy na dno rozložíme směs s cibulí a salátovými listy.
Vše zalijeme vaječnou směsí a v předehřáté troubě pečeme 20 až 30 minut dozlatova.