Zapečené zelné závitky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Zapečené zelné závitky s čerstvě uvařenými bramborami budou všem chutnat. Jednoduché klasické jídlo, které uvaří i kuchař amatér.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 zelná hlávka
  • 500 g mletého masa
  • 2 hrnky uvařené rýže
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • 1 stroužek česneku
  • omáčka :
  • 3 rajčata
  • 2 zelené papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • sladká mletá paprika
  • vývar nebo voda


Způsob přípravy

Zelnou hlávku opatrně rozdělíme na listy. Vybereme ty největší, důkladně je opláchneme a vložíme do hrnce s vroucí vodou, kde je necháme dokud nezměknou.

Mezitím na oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku s utřeným česnekem, přidáme mleté maso, sůl a koření, za stálého míchání maso restujeme až zhnědne. Pak přidáme vařenou rýži a petrželku, znovu promícháme a už jen prohřejeme. Podle potřeby do směsi přidáme sůl nebo koření.

Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky, přidáme protlak a koření a zalijeme vývarem, tak, aby byla zelenina ponořená. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí zeleniny. Podle potřeby přidáme vývar. Pak tyčovým mixérem vše rozmixujeme na hladkou omáčku.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Každý zelný list naplníme masovou směsí a dobře zabalíme. Závitky naskládáme v jedné vrstvě do pekáče, zalijeme zeleninovou omáčkou a v předehřáté troubě pečeme 35 až 45 minut, podle velikosti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečené zelné závitky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečené zelné závitky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečené zelné závitky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečené zelné závitky

Kde najít informace



×