Zapečené vepřové kotlety recept
Zapečené vepřové kotlety například s bramborovou kaší a oblíbeným dipem, to je báječný oběd. Rychlé a vydatné jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety i s kostí
- 200 g sýra (gouda, eidam apod.)
- 1 vejce
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Kotlety na okrajích nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Naklepeme je z obou stran. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme ho v misce s rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou.
Olej smícháme s utřeným česnekem, pepřem, solí a kurkumou. Touto kořenící směsí maso z obou stran potřeme a kotlety naskládáme na pekáč vyložený pečícím papírem.
Před vložením do předehřáté trouby na každý plátek masa rozetřeme sýrovou směs a pak kotlety upečeme do měkka.