Zapečené špecle s anglickou slaninou recept
Zapečené špecle s anglickou slaninou si našly místo i v naší kuchyni, i když špecle jako příloha jsou původem z Bavorska.
Ingredience receptu
- 250 g anglické slaniny
- 1 menší cibule
- 3 vejce
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g strouhaného sýra
- mletý černý pepř
- olej
- těsto na špecle:
- 300 g polohrubé pšeničné mouky
- 100 ml plnotučného mléka
- 3 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z mouky, mléka, vajec, špetky muškátového oříšku a soli uhněteme tuhé těsto. Nastrouháme ho na hrubém struhadle do vroucí osolené vody a povaříme asi 2 minuty.
Vodu scedíme a špecle necháme vykapat. Ve vyšší pánvi na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. V pekáčku pak promícháme uvařené špecle se slaninou a cibulí a v předehřáté troubě je pečeme asi 10 minut.
Mezitím si ušleháme vejce se smetanou, sýrem, špetkou soli a pepře. Zalijeme předpečené špecle a dopečeme je dozlatova.