Zapečené rybí závitky recept
Zapečené rybí závitky můžeme podávat s vařenými bramborami. Použít můžeme například rybí filé z tresky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g rybího filé bez kostí
- 6 listů čínského zelí
- 150 ml smetany
- 1 vejce
- 50 g strouhaného parmezánu
- 2 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl
- olivový olej
- špetka zázvoru
- 1 bílá cibule
- 1 lžíce nadrobno nasekané bazalky
Způsob přípravy
Filé uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Necháme ho chvíli chladnout a pak ho nožem rozsekáme a ve větší míse smícháme se zázvorem a nadrobno nakrájenou cibulí.
Velké listy čínského zelí spaříme horkou vodou a opatrně necháme vychladnout. Rybí směs pak rozdělíme do jednotlivých listů a ty pevně zabalíme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Zapékací mísu vymažeme olejem a připravené závitky do ní rozložíme. Smetanu ušleháme s vejcem, sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Touto směsí zalijeme závitky a v předehřáté troubě je pak zapečeme. Jakmile se povrch začne zabarvovat dorůžova, je jídlo hotové.