Zapečené brambory s masem a se smetanou recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Zapečené brambory s masem a smetanou jsou skvélé jídlo, které mnohé z nás přenáší zpět do dětských let. Tato vydatná kombinace nabízí chutné brambory upečené společně s kousky masa a zjemněné smetanou, což vytváří lahodný a krémový pokrm ideální pro oběd nebo večeři. Směs se peče do zlatova, čímž se spojí chutě a vytvoří se chutná křupavá vrstva, která každý kousek obohatí o nezaměnitelné aroma. Tento pokrm patří mezi tradiční domácí speciality, které potěší celou rodinu.

Ingredience receptu

  • 6-10 brambor (podle velikosti)
  • 4 plátky vepřové krkovice (nebo kotlety)
  • 200 ml smetany 12%
  • 1 lžička hořčice (i více)
  • sůl (dle chuti)
  • pepř mletý (dle chuti)
  • 1 lžíce sádla


Způsob přípravy

Mísu, v níž obvykle pečeme, potřeme sádlem.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno formy.

Následně osolíme a opepříme, přidáme další vrstvu brambor, kterou opět osolíme a opepříme.

Na ně položíme plátky vepřového masa, které osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, a znovu přidáme brambory.

Na závěr vše přelijeme smetanou a pečeme zakryté v pekáči při teplotě 190 °C přibližně 1,5 hodiny, dokud není vše měkké.

Na závěr pekáček otevřeme a upečeme, dokud povrch mírně nezlatne.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečené brambory s masem a se smetanou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Podobné recepty jako Zapečené brambory s masem a se smetanou

Brambory zapečené s kysaným zelím
Škubánky opečenky
Zapečené brambory se smetanou 1
Zapékané brambory se zelím a uzeným masem
Brambory s tuňákem
Játrová pochoutka v bramboráku s hranolky


×