Zapečená žemle se sýrem recept
Zapečená žemle se sýrem je rychlá a všemi oblíbená večeře. Radši jich udělejte víc. Koření vyberte podle vlastní chuti, můžete mít pokaždé trochu jiné jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 žemlí nebo housek
- 500 g mletého masa
- 100 g strouhaného sýra
- 1 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
- chilli
- sladká mletá paprika
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Housky podélně překrojíme a v řezu je lehce pomázneme máslem. V míse smícháme mleté maso s kořením podle chuti.
Na každou žemli dáme vrstvu mletého masa, žemle rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě je pečeme, až maso zhnědne. Pak každou žemli posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
K zapečené žemli můžete podávat mísu salátu z čerstvé zeleniny.