Zapečená jehněčí kýta recept
Zapečená jehněčí kýta může být skvělým překvapením nejen o velikonocích, kdy je jehněčí maso téměř povinností každého kuchaře. Recept je jednoduchý a maso jemné a pikantní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g jehněčí kýty
- 3 vejce
- 80 ml smetany
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 70 g ementálu
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáči na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Kýtu nakrájíme na plátky, rozložíme na cibuli a lehce osolíme a opepříme.
Trochu podlijeme vývarem nebo vodou, pekáč zakryjeme víkem a dusíme maso v předehřáté troubě do měkka. Podle potřeby občas podlijeme.
Mezitím rozšleháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem a touto směsí měkké maso zalijeme. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme dokud se sýr nerozpustí.