Zapečená jehněčí kýta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zapečená jehněčí kýta může být skvělým překvapením nejen o velikonocích, kdy je jehněčí maso téměř povinností každého kuchaře. Recept je jednoduchý a maso jemné a pikantní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g jehněčí kýty
  • 3 vejce
  • 80 ml smetany
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 70 g ementálu
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • voda nebo vývar


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáči na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Kýtu nakrájíme na plátky, rozložíme na cibuli a lehce osolíme a opepříme.

Trochu podlijeme vývarem nebo vodou, pekáč zakryjeme víkem a dusíme maso v předehřáté troubě do měkka. Podle potřeby občas podlijeme.

Mezitím rozšleháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem a touto směsí měkké maso zalijeme. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme dokud se sýr nerozpustí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečená jehněčí kýta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečená jehněčí kýta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečená jehněčí kýta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečená jehněčí kýta


×