Zapečená cuketa s mrkví a kedlubnou recept
Zapečená cuketa s mrkví, kedlubnou a petrželkou je snadno a rychle připravená večeře. Zeleninové jídlo bez zbytečného tuku nejen pro vegetariány.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 střední cukety
- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 2 vejce
- 100 g goudy
- 1 lžíce nasekané zelené petržele
- 1 stroužek česneku
- mletý černý pepř
- sůl
- kari koření
- olivový olej
- dip, hořčice, kečup - volitelné
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cuketu, kedlubnu a mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vejce rozšleháme se špetkou soli, pepře a kari koření. Přidáme k nim nastrouhanou zeleninu, petržel, utřený česnek, nahrubo nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme.
Do olejem vymazané formy směs rozložíme a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. K zapečené cuketě můžeme servírovat oblíbený dip, hořčici nebo kečup.