Zapečené kuře s čedarem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření75 minPočet porcí8 porcí

Zapečené kuře s čedarem je skvělé jídlo vonící sýrem a bylinkami. Můžeme ho jíst se zeleninovými saláty, pro větší jedlíky třeba s vařenými brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 vejce
  • 2 - 3 lžíce bílého vína
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 4 lžíce mouky
  • mletý černý pepř
  • 4 lžíce soleného másla
  • 1 lžička sušené petržele
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku kysané smetany
  • 1/4 hrnku sladké smetany
  • 2 hrnky strouhaného čedaru
  • sůl
  • sušený česnek
  • 1/4 lžičky sušeného šalvěje
  • kopr - nemusí být


Způsob přípravy

Zapečené kuře s čedarem je skvělé jídlo vonící sýrem a bylinkami. Můžeme ho jíst se zeleninovými saláty, pro větší jedlíky třeba s vařenými brambory. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme je a obalíme ve vajíčku a ve strouhance. Naskládáme je do vymazaného pekáče a lehce pokapeme olivovým olejem. V troubě předehřáté na 200 stupňů maso pečeme půl hodiny až čtyřicet minut. Mezitím si v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme špetku česnekového prášku, špetku soli, šalvěj, sušenou petrželku a pepř.

Zalijeme vínem a kuřecím vývarem. Vaříme za častého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme do hrnce obě smetany a znovu dobře promícháme. Hotovou omáčkou zalijeme kuřecí plátky v pekáči, vše posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme, dokud se sýr nerozpustí a nezačne se zbarvovat dozlatova. Hotové jídlo můžeme posypat nadrobno nasekaným čerstvým koprem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečené kuře s čedarem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zapečené kuře s čedarem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečené kuře čedarem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečené kuře s čedarem

Kde najít informace



×