Žampiónová polévka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Žampiónová polévka doplněná opečeným toustovým chlebem může být výbornou lehkou večeří. Můžeme ji podávat i s chlebovými krutony, záleží jen na naší chuti.


(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g žampiónů
  • 1,5 masového vývaru
  • špetka soli
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 50 ml smetany
  • čerstvá zelená plochá petrželka
  • 5 plátků toustového chleba


Způsob přípravy

Na polovině másla osmažíme v hrnci nadrobno pokrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme 250 g nadrobno pokrájených žampiónů a ještě 3 minuty vše smažíme. Pak do hrnce nalijeme vývar, polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut.

Mezitím na zbylém másle osmahneme zbylé žampiony nakrájené na tenčí plátky. Pak je společně se smetanou přidáme do polévky a ještě krátce povaříme. Hotovou polévku podle chuti okořeníme pepřem a solí a přidáme do ní nasekanou zelenou petrželku.

Plátky toustového chleba nasucho opečeme, nebo je pokrájíme na kostičky a osmahneme na troše olivového oleje. Hotovou polévku můžeme teda podávat s opečenými tousty nebo s chlebovými krutony.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žampiónová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žampiónová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Žampiónová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žampiónová polévka

Kde najít informace



×