Žampionová omáčka se zakysanou smetanou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Hodí se k vařenému hovězímu, ale také s vejcem natvrdo a vařeným bramborem. Omáčka ze žampionů se ale však hodí i k těstovinám.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g čerstvých žampionů
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 150 až 200 g zakysané smetany
  • sůl


Způsob přípravy

Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Jakmile zesklovatí, přidáme na plátky nakrájené žampiony, které jsme předem otřeli vlhkou utěrkou.

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou necháme asi minutu opékat. Přilijeme vývar, jíšku v tekutině pečlivě rozmícháme, aby se nevytvořily žmolky a necháme asi 20 minut provařit.

Tekutinu osolíme, přidáme podušené houby s cibulí, vše promícháme, přidáme zakysanou smetanu a necháme krátce projít varem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žampionová omáčka se zakysanou smetanou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Žampionová omáčka zakysanou smetanou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žampionová omáčka se zakysanou smetanou

Kde najít informace



×