Sdílet:

Žahour recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med.
(celý recept)

Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med....

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvých borůvek
  • 180 ml sladké smetany
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g másla
  • 3 lžíce nastrouhaného perníku
  • 120 ml vody
  • špetka mleté skořice


Způsob přípravy

V hrnci svaříme vodu s cukrem a máslem. Pak přidáme oprané borůvky a skořici a vše povaříme za stálého míchání asi 5 minut.

Ve smetaně rozmícháme nastrouhaný perník, přidáme ho k borůvkám a znovu vše zvolna povaříme další, přibližně 4 minuty, aby omáčka zhoustla.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žahour recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žahour.
Hledat podobné recepty na internetu jako Žahour


×