Žahour recept
HanaRohlenová
30 min4 porce
Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých borůvek
- 180 ml sladké smetany
- 50 g cukru krupice
- 20 g másla
- 3 lžíce nastrouhaného perníku
- 120 ml vody
- špetka mleté skořice
Způsob přípravy
V hrnci svaříme vodu s cukrem a máslem. Pak přidáme oprané borůvky a skořici a vše povaříme za stálého míchání asi 5 minut.
Ve smetaně rozmícháme nastrouhaný perník, přidáme ho k borůvkám a znovu vše zvolna povaříme další, přibližně 4 minuty, aby omáčka zhoustla.