Žahour recept
HanaRohlenová
Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých borůvek
- 180 ml sladké smetany
- 50 g cukru krupice
- 20 g másla
- 3 lžíce nastrouhaného perníku
- 120 ml vody
- špetka mleté skořice
Způsob přípravy
V hrnci svaříme vodu s cukrem a máslem. Pak přidáme oprané borůvky a skořici a vše povaříme za stálého míchání asi 5 minut.
Ve smetaně rozmícháme nastrouhaný perník, přidáme ho k borůvkám a znovu vše zvolna povaříme další, přibližně 4 minuty, aby omáčka zhoustla.