Sdílet:

Žahour recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je polijte. Místo cukru klidně použijte med.

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvých borůvek
  • 180 ml sladké smetany
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g másla
  • 3 lžíce nastrouhaného perníku
  • 120 ml vody
  • špetka mleté skořice


Způsob přípravy

V hrnci svaříme vodu s cukrem a máslem. Pak přidáme oprané borůvky a skořici a vše povaříme za stálého míchání asi 5 minut.

Ve smetaně rozmícháme nastrouhaný perník, přidáme ho k borůvkám a znovu vše zvolna povaříme další, přibližně 4 minuty, aby omáčka zhoustla.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žahour recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné recepty na internetu jako Žahour


×