Volské voko recept
Vejce jsou oblíbenou ranní pochoutkou a tzv. volské oko, chutná asi všem. Jak ho připravit, aby bylo dokonalé?
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
- bylinky na ozdobu (lze vynechat)
Způsob přípravy
Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej. Vejce rozklepneme v nejširším místě skořápky tupou hranou nože, bílek vylijeme na pánev a žloutek odložíme do misky stranou. To samé uděláme i s druhým vajíčkem.
Jakmile bílek získá bílou barvu, opatrně na něj umístíme žloutek a vajíčko necháme ještě pár minut dodělat. Nakonec ho osolíme, opepříme a kdo má rád, může vejce ozdobit nasekanými bylinkami.
Tento způsob přípravy je trochu pracnější. Voko lze připravit i tak, že vejce rozklepneme a do pánve nalijeme rovnou celé.