Sdílet:

Volské voko recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí1 porce

Vejce jsou oblíbenou ranní pochoutkou a tzv. volské oko, chutná asi všem. Jak ho připravit, aby bylo dokonalé?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 vejce
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř
  • bylinky na ozdobu (lze vynechat)


Způsob přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej. Vejce rozklepneme v nejširším místě skořápky tupou hranou nože, bílek vylijeme na pánev a žloutek odložíme do misky stranou. To samé uděláme i s druhým vajíčkem.

Jakmile bílek získá bílou barvu, opatrně na něj umístíme žloutek a vajíčko necháme ještě pár minut dodělat. Nakonec ho osolíme, opepříme a kdo má rád, může vejce ozdobit nasekanými bylinkami.

Tento způsob přípravy je trochu pracnější. Voko lze připravit i tak, že vejce rozklepneme a do pánve nalijeme rovnou celé.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Volské voko recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Volské voko.
Nebo hledejte podobné podle části názvu volské voko .
Hledat podobné recepty na internetu jako Volské voko

Kde najít informace



×