Vinné mořidlo s jalovcem recept
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřiny, kterou mnoho lidí nesnese.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250ml červeného vína
- 250ml vody
- 3 malé cibule
- 1 větší mrkev
- 1/2 většího celeru
- 1 střední petržel
- 1/2 citronu
- 10 kuliček nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 6 kuliček jalovce
- 3 bobkové listy
- 3 snítky tymiánu
Způsob přípravy
Do hrnce dáme vodu, víno, koření a přidáme cibuli nakrájenou na osminky, zeleninu na kostičky. Přivedeme k varu a krátce na mírném ohni povaříme.
Odstavíme z plotny a přídáme kůru z poloviny citronu. Necháme vychladnout.
Maso si očistíme nasolíme a vložíme do nádoby na naložení. Zalijeme vychladlých mořidlem se zeleninou a necháme 2 dny v chladu uležet.