Vinná omáčka k rybě recept
HanaRohlenová
Vinná omáčka k rybě se výborně hodí hlavně k pečeným nebo vařeným rybám. Doplňuje je svou jemností a lahodnou chutí.
Ingredience receptu
- 50 g másla
- 100 ml suchého bílého vína
- 3 lžíce vinného octa
- 4 vejce
- 1 lžíce nakrájené jarní cibulky
- 1 lžíce nasekaného kopru
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
V hrnci smícháme víno s octem a cibulkou, přivedeme k varu a vaříme až se tekutiny vyvaří na třetinu. Okořeníme špetkou pepře a scedíme.
Ve šlehači ušleháme bílky a pak do nich zvolna za stálého šlehání přiléváme octovou omáčku. Přidáme nasekaný kopr a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí.
Odstavíme z plotny, vmícháme rozpuštěné máslo a můžeme podávat.
Další recepty na Vinná omáčka k rybě.
Hledat podobné recepty na internetu jako Vinná omáčka k rybě