Vepřový špíz s jablky recept
Vepřový špíz s jablky můžete připravit na grilu nebo v troubě. Přílohou může být zeleninový salát nebo čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vepřová panenka
- 20 ml olivového oleje
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 citron
- 2 jablka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme pepřem. Jablka omyjeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme je na plátky. Každý plátek potřeme citronovou šťávou.
Na špejle napichujeme střídavě maso a jablka. V misce smícháme olej s medem a touto marinádou každý špíz potřeme.
Připravené špízy zabalíme do alobalu a v předehřáté troubě je pečeme až maso změkne, přibližně 15 až 30 minut.