Vepřový prejt recept
Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 500 g libového vepřového bůčku
- 500 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 7 stroužků česneku
- 8 kuliček černého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 4 lžíce krupice
- 500 ml masového vývaru
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce sádla
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso uvaříme s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, pepřem a novým kořením ve slané vodě do měkka. Krupici mezitím uvaříme v půl litru masového vývaru také do měkka. Pak uvařené maso umeleme na masovém strojku, přidáme k němu utřený česnek, uvařenou krupici, majoránku a špetku mletého pepře. Podle potřeby osolíme.
Směs důkladně promícháme, přendáme ji do sádlem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě ji zapékáme 20 až 30 minut.