Vepřové výpečky recept
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie: facebook.com
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g vepřové plece
- 350 g vepřového libovějšího bůčku
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžíce vepřového sádla
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Vepřový bůček bez kostí i vepřovou plec nakrájíme na kostky. Kmín smícháme se solí a tuto směs promícháme v míse s kostkami masa.
Pekáč vymažeme sádlem a na jeho dno rozložíme cibuli nakrájenou na kroužky a tenké plátky česneku. Na to pak nasypeme okořeněné maso. Podlijeme ho trochou vody, přiklopíme pekáč víkem a v předehřáté troubě maso pečeme do měkka.
Během pečení občas maso promícháme a podle potřeby podléváme vodou. Když maso změkne, odstraníme víko a ještě chvíli vše pečeme do zhnědnutí masa.