Vepřové řízky ve smetanové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřové řízky ve smetanové omáčce obvykle podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží. Je to rychlé a jednoduché jídlo s kterým jistě budete mít úspěch.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové kýty
  • 250 ml smetany
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 cibule
  • 5 lžic strouhaného parmezánu
  • hladká mouka
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Do vysoké pánve nalijeme asi 1 lžíci oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Mezitím si maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

Na zpěněné cibulce maso ze všech stran opečeme. Nyní ho podlijeme vodou a zvolna pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Když je maso měkké, přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, strouhaný sýr a už jen krátce povaříme, až omáčka zhoustne.

Hotové jídlo podle chuti opepříme nebo dosolíme a můžeme ho podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové řízky ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové řízky smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové řízky ve smetanové omáčce

Kde najít informace



×