Vepřové řízky pečené v troubě recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřové řízky pečené v troubě jsou šťavnaté a bez přepáleného tuku. Dobré budou se salátem nebo s bramborovou kaší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 tenčí plátky krkovičky
  • 2 vejce
  • máslo
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kukuřičná strouhanka
  • hladká mouka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Plátky masa na obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutily. Pak je lehce hranou ruky z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.

Klasicky řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi v olivovém oleji rozpustíme kouskem másla a obalené maso krátce a zprudka osmažíme dozlatova.

Na pekáč vyložený pečícím papírem rozložíme předsmažené řízky a v předehřáté troubě je pečeme 15 až 25 minut doměkka.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové řízky pečené v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové řízky pečené troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové řízky pečené v troubě


×