Vepřové řízky pečené v troubě recept
Vepřové řízky pečené v troubě jsou šťavnaté a bez přepáleného tuku. Dobré budou se salátem nebo s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 tenčí plátky krkovičky
- 2 vejce
- máslo
- sůl
- mletý černý pepř
- kukuřičná strouhanka
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Plátky masa na obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutily. Pak je lehce hranou ruky z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.
Klasicky řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi v olivovém oleji rozpustíme kouskem másla a obalené maso krátce a zprudka osmažíme dozlatova.
Na pekáč vyložený pečícím papírem rozložíme předsmažené řízky a v předehřáté troubě je pečeme 15 až 25 minut doměkka.