Vepřové plátky v těstíčku recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřové plátky v těstíčku podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Také by nebyly špatné hranolky pečené nasucho v troubě nebo zeleninový salát.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 řízky z vepřové kýty
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Řízky naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem. V misce rozšleháme vejce s mlékem a moukou. Mléko přidáváme postupně a tolik, aby vzniklo tekuté těstíčko. Nakonec přidáme zelenou petrželku a těstíčko trochu přisolíme.

Ve vyšší pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje. Každý řízek namočíme ze všech stran do těstíčka a osmažíme v rozpáleném oleji.

Hned po osmažení vepřových plátků je s vybranou přílohou podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové plátky v těstíčku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové plátky v těstíčku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové plátky těstíčku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové plátky v těstíčku

Kde najít informace



×