Vepřové plátky v těstíčku recept
Vepřové plátky v těstíčku podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Také by nebyly špatné hranolky pečené nasucho v troubě nebo zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 řízky z vepřové kýty
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 5 lžic mléka
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Řízky naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem. V misce rozšleháme vejce s mlékem a moukou. Mléko přidáváme postupně a tolik, aby vzniklo tekuté těstíčko. Nakonec přidáme zelenou petrželku a těstíčko trochu přisolíme.
Ve vyšší pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje. Každý řízek namočíme ze všech stran do těstíčka a osmažíme v rozpáleném oleji.
Hned po osmažení vepřových plátků je s vybranou přílohou podáváme.