Vepřové plátky v jemné omáčce recept
Vepřové plátky v jemné omáčce podávejte nejlépe s vařenými brambory. Ale třeba bramborové noky jsou také dobrá volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vykostěné libové vepřové kotlety
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 jarní zelená cibulka
- mletý černý pepř
- kmín
- mořská sůl
- 1 l masového vývaru
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na tenčí plátky. Z obou stran plátky osolíme a opepříme. Každý plátek obalíme v hladké mouce a v kastrole ho na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.
Nyní plátky odložíme na talíř a na zbytku oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí a špetku kmínu. Plátky masa vložíme zpátky do kastrolu, podlijeme je vývarem a zvolna dusíme až maso změkne.
Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme ji až zhoustne. Podle chuti hotové jídlo ještě osolíme a dochutíme pepřem.