Vepřové plátky se slaninou recept
Pikantní vepřové plátky se slaninou podávejte s hranolky opečenými na sucho v troubě nebo s dušenou zeleninou. Výborné budou i s opečenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky libového vepřového masa
- 4 stroužky česneku
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička hořčice
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- jablečný ocet
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi na horkém oleji opečeme postupně všechny plátky masa z obou stran doměkka .
Pak maso přendáme na talíř a v oleji opečeme plátky slaniny do křupava. Slaninu přendáme k masu a do zbylého oleje přidáme utřený česnek, hořčici a lžičku octa. Tyčovým mixérem vše rozšleháme na hladkou omáčku. Podle potřeby ji osolíme a opepříme.
Na každý talíř položíme plátek masa, na něj plátek slaniny, polijeme trochou omáčky a ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.