Vepřové plátky s křenem recept
Vepřové plátky s křenem podáváme většinou s vařenými bramborami. Dobré jsou také hranolky nasucho upečené v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce nastrouhaného křenu
- 4 plátky z vepřové kýty
- 1 pórek
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 4 velká rajčata
- hladká mouka
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
V kastrole zahřejeme trochu olivového oleje. Mezitím si rajčata a cibuli nakrájíme na tenké plátky a papriky na úzké proužky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Vše nasypeme do kastrolu a restujeme za stálého míchání 6 minut.
Plátky masa naklepeme, osolíme opepříme a obalíme v hladké mouce. Položíme je na zeleninu, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí. Zakryté dusíme asi 10 minut. Pak maso obrátíme a znovu dusíme, až změkne. Je-li třeba znovu podlijeme vodou.
Nakonec plátky posypeme nastrouhaným křenem a necháme pod poklicí 5 minut dojít.