Vepřové na houbách recept
Vepřové na houbách je skvělé jídlo s báječnou omáčkou. Jako příloha se velmi hodí rýže, ale i s knedlíky to chutná výtečně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky z vepřového plecka
- 80 g slaniny
- 1 střední bílá cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- sůl
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- 200g čerstvých hub nebo hrstičku usušených
- 1,5 lžíce mouky
Způsob přípravy
Vepřové na houbách je skvělé jídlo s báječnou omáčkou. Jako příloha se velmi hodí rýže, ale i s knedlíky to chutná výtečně. V kastrole zahřejeme olej a rozpustíme v něm máslo. Nakrájenou slaninu na tuku krátce osmažíme, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a osmahneme ji až zesklovatí. Pak do kastrolu vložíme plátky vepřového masa a po obou stranách je prudce opečeme.
Nyní maso podlijeme, omáčku osolíme, opepříme a přidáme i špetku papriky. Do omáčky vložíme nakrájené houby a pod pokličkou vše zvolna dusíme. Pokud vaříme ze sušených hub, necháme je předem asi 1,5 hodiny namočené ve vodě. Když je maso již téměř měkké, omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše studené vody. Povaříme už jen 15 minut a pokrm je hotový.