Vepřové maso na pivu se zelím recept
Vepřové maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový knedlík?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g vepřové krkovičky bez kosti
- 200 g uzeného masa
- 300 ml černého piva
- 1/2 hlávky červeného zelí
- 1 červená cibule
- plnotučná hořčice
- sůl
- mletý pepř
- mletý kmín
- sádlo
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do sádlem vymazaného pekáče nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a na širší nudličky nakrájené zelí. Přidáme špetku soli, pepře a kmínu a vše lehce pomícháme.
Uzené a vepřové maso nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Přidáme k němu 2 lžíce hořčice a maso v ní promícháním obalíme ze všech stran. Pak kostky masa rozložíme do pekáče na zelí.
Vše podlijeme pivem, přikryjeme pekáč víkem a pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Občas zlehka promícháme, podle potřeby podlijeme. Po této době odstraníme víko a maso dopečeme doměkka.