Vepřové maso na mrkvi recept
Tomáš Rohlena
Pokud vyhledáváte jídlo s bohatou omáčkou a intenzivními chutěmi, vepřové maso na mrkvi je skvělou volbou, která osloví jak dospělé, tak děti. Toto pokrm je plné šťavnatého masa, které spolu s mrkví tvoří výbornou kombinaci.
Ingredience receptu
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- 500 g mrkve
- kousek másla
- sůl
- pepř mletý
- Máslová jíška:
- hladká mouka
- máslo
Způsob přípravy
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatova.
Přimícháme nakrájené maso, osolíme ho, okořeníme pepřem a dusíme, dokud není měkké.
Následně přidáme nakrájenou mrkev a dusíme, dokud nezměkne, a poté spojíme s máslovou jíškou.











