Vepřové kotlety pečené v alobalu recept
Vepřové kotlety pečené v alobalu můžete připravit v troubě doma, ale také venku na zahradním grilu. A k nim hranolky nebo opékané brambory.
Ingredience receptu
- 2 vepřové kotlety
- 60 g čerstvých hub, třeba žampionů
- mletý černý pepř
- olivový olej
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Každou kotletu naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při pečení nekroutila. Z obou stran kotlety potřeme olejem, osolíme a opepříme.
Na kus alobalu položíme připravenou kotletu a na ni nasypeme vrstvu pokrájených hub. Maso do alobalu pečlivě a neprodyšně zabalíme.
Oba balíčky s masem vložíme do předehřáté trouby, a na roštu je pečeme 20 až 30 minut.