Vepřová roláda s nádivkou recept
Vepřová roláda s nádivkou a s vybranou přílohou je skvělý sváteční oběd. Tou přílohou mohou být například jakkoliv upravené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřového masa
- 100 ml mléka
- 2 až 3 rohlíky
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 100 g anglické slaniny
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- zelená petrželka
- čerstvý tymián
Způsob přípravy
V míse přelijeme nakrájené rohlíky mlékem, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek, špetku soli, pepře a nadrobno nasekanou petrželku a tymián. Vše důkladně promícháme. Nakonec do nádivky zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Z vepřového masa si připravíme oválný plát. Lehce ho naklepeme. Doprostřed plátu masa naneseme nádivku a maso stočíme do pevné rolády. Roládu převážeme potravinovým provázkem.
Připravenou roládu položíme do pekáče a trochu ji podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme víkem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Pak snížíme teplotu trouby na 160 stupňů a pečeme dalších 90 až 120 minut. Během pečení občas roládu polijeme výpekem.
Po upečení odstraníme provázek a nakrájíme roládu na plátky.