Vepřová plec v letní rajské omáčce recept
Léto ještě neskončilo. Uvařte si plný hrnec letní rajské omáčky s masem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřová plec
- sůl
- cukr krupice
- bobkový list
- 4 – 5 kuliček nového koření
- jemná dětská krupička
- 1 – 2 ks hovězí bujón
- 0, 5 l pasírovaná loupaná rajčata
- petrželka kudrnka
- zakysaná smetana
Způsob přípravy
Do hrnce si vhoďte kuličky nového koření a bobkový list. Přidejte pasírovaná rajčata.
Zalijte vodou, oslaďte a metličkou promíchejte. Vařte. Přidejte plátky lehce osoleného vepřového masa.
Vložte bujón. Na zahuštění použijte jemnou krupičku a metličkou průběžně míchejte. Z hrnce vyndejte nové koření a bobkový list.
Na závěr tomu dejte šmrnc, trošičkou zakysané smetany a vhoďte hrst petrželky kudrnky. Dobrou chuť.