Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě recept
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlík, brambory nebo třeba bramborová kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové pečeně
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- sojová omáčka
- kečup
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a nařízneme okraje, aby se při pečení nezkroutily.
V misce smícháme utřený česnek se špetkou soli, pepře, papriky, lžící sojové omáčky a se třemi lžícemi kečupu. Přidáme olivový olej. Tolik, aby vznikla hustá tekutá směs
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pikantní směsí potřeme plátky masa z obou stran a rozložíme je do pekáče vymazaného olejem. Maso posypeme na kroužky nakrájenou cibulí. Pokud nám zbyla směs koření s olejem, nalijeme ji na cibuli.
Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Podle potřeby ho můžeme občas podlít vodou nebo vývarem.