Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlík, brambory nebo třeba bramborová kaše.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové pečeně
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • olivový olej
  • sojová omáčka
  • kečup
  • mletá sladká paprika
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a nařízneme okraje, aby se při pečení nezkroutily.

V misce smícháme utřený česnek se špetkou soli, pepře, papriky, lžící sojové omáčky a se třemi lžícemi kečupu. Přidáme olivový olej. Tolik, aby vznikla hustá tekutá směs

Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pikantní směsí potřeme plátky masa z obou stran a rozložíme je do pekáče vymazaného olejem. Maso posypeme na kroužky nakrájenou cibulí. Pokud nám zbyla směs koření s olejem, nalijeme ji na cibuli.

Pečeme v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Podle potřeby ho můžeme občas podlít vodou nebo vývarem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené troubě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě

Kde najít informace



×