Vepřová panenka v omáčce recept
Vepřová panenka v omáčce je pochoutka pro labužníky. Hodí se k ní vařené brambory, ale například i rýže, knedlíky, těstoviny.
Ingredience receptu
- 800 g vepřové panenky
- 1 velká cibule
- 1 lžíce hořčice
- 1/2 l vývaru
- 1 lžíce smetany
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Panenku příčně nakrájíme na medailonky silné asi 2 cm. Lehce je naklepeme, z obou stran osolíme a okořeníme pepřem. Ve vyšší pánvi na horkém oleji je pak zprudka opečeme z obou stran dozlatova.
Opečené maso přendáme na talíř a do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli, špetku pepře, soli a smažíme, až cibule zezlátne. Nyní ji zalijeme vývarem, přidáme hořčici, promícháme a necháme přejít varem. Tyčovým mixérem cibuli v pánvi rozmixujeme na hladkou omáčku.
Medailonky vrátíme do omáčky, podle potřeby přidáme vývar a dusíme maso do měkka. Nyní ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a přidáme do omáčky. Podle potřeby přilijeme ještě vývar, sůl a koření a povaříme pár minut.