Vepřová panenka s žampionovou omáčkou recept
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude skvělá třeba se šťouchanými bramborami. Nebo s dušenou rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vepřové panenky
- 300 g čerstvých žampionů
- 250 ml sladké smetany
- 1 šalotka
- sůl
- mletý černý pepř
- kmín
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřovou panenku potřeme olejem, osolíme a opeříme. V předehřáté troubě ji pak pečeme přibližně 15 minut do měkka.
Mezitím ve vyšší pánvi na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kmín a na plátky nakrájené žampiony. Zvolna dusíme ,až houby změknou. Pode potřeby můžeme podlít vodou.
Když jsou žampiony měkké a voda se vydusí, přidáme smetanu, vše promícháme, podle potřeby okořeníme solí a pepřem a už jen prohřejeme.
Nakonec upečenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a vložíme do hotové omáčky.