Vepřová panenka s žampionovou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude skvělá třeba se šťouchanými bramborami. Nebo s dušenou rýží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g vepřové panenky
  • 300 g čerstvých žampionů
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 šalotka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřovou panenku potřeme olejem, osolíme a opeříme. V předehřáté troubě ji pak pečeme přibližně 15 minut do měkka.

Mezitím ve vyšší pánvi na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kmín a na plátky nakrájené žampiony. Zvolna dusíme ,až houby změknou. Pode potřeby můžeme podlít vodou.

Když jsou žampiony měkké a voda se vydusí, přidáme smetanu, vše promícháme, podle potřeby okořeníme solí a pepřem a už jen prohřejeme.

Nakonec upečenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a vložíme do hotové omáčky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka s žampionovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka žampionovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Kde najít informace



×