Vepřová kýta recept
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, můžeme připravit. Tento recept je tak trochu na čínský způsob.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové kýty
- 1 vejce
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 lžíce Solamylu
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- rostlinný olej
- mořská sůl
Způsob přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Ve větší misce promícháme vejce se lžičkou vody a Solamylem na středně řídké těstíčko. Do misky nasypeme nudličky masa a důkladně je s těstíčkem promícháme. Misku pak uložíme na půl hodiny do chladna.
Mezitím ve vysoké pánvi zahřejeme 5 lžic oleje. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme nudličky masa obalené v těstíčku a za stálého míchání vše restujeme 4 minuty. Maso by mělo být opečené ze všech stran.
Nyní k masu přidáme na krátké nudličky nakrájené papriky a pokračujeme v míchání a restování dalších asi 6 minut. Nakonec do směsi přidáme sojovou a worcesterovou omáčku, promícháme a odstavíme pánev z plotny. Je-li to třeba, jídlo podle chuti osolíme.
Hotovou směs z vepřové kýty a zeleniny podáváme nejlépe stylově s rýží.