Vepřová krkovička v hořčičné omáčce recept
Vepřová krkovička v hořčičné omáčce bude výborná třeba s vařenými bramborami. Nebo máte raději rýži či knedlíky? I to je dobrá volba.
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové krkovice
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml smetany
- 1 červená cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- 2 nová koření
- 5 kuliček pepře
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Plátky krkovičky z obou stran osolíme a opepříme. V kastrole na oleji restujeme nakrájenou cibuli dohněda. Pak přidáme plátky masa a zprudka je opečeme z obou stran.
Když je maso orestované dohněda, zalijeme ho vodou nebo vývarem, přidáme hořčici, bobkový list, nové koření a pepř, a pod poličkou maso dusíme do měkka. Během této doby maso podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, odložíme ho na talíř. Omáčku necháme téměř vydusit, přidáme mouku a promícháme, podlijeme znovu vývarem a krátce podusíme. Omáčku pak přecedíme přes síto, abychom se zbavili koření a cibule.
Do hotové omáčky přidáme smetanu a podle potřeby ji okořeníme nebo osolíme. Vložíme do ní plátky masa a už jen krátce provaříme.