Vepřová krkovička na žampionech recept
Vepřová krkovička na žampionech bude chutnat s dušenou rýží, ale ani brambory nejsou špatná volba.
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 10 žampionů
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- polohrubá mouka
- olivový olej
- zelená petrželka
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- sojová omáčka
- vývar nebo voda
Způsob přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v polohrubé mouce. Ve vyšší pánvi rozpálíme oleje a obalené maso na něm zprudka z obou stran opečeme. Pak plátky masa odložíme na talíř.
Ve zbylém oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem. Nyní přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a za stálého míchání vše chvilku restujeme.
Do pánve vrátíme maso a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Okořeníme lžící sojové omáčky a mletou paprikou a dusíme, dokud maso a houby nezměknou. Ke konci vaření omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, podle potřeby ještě osolíme a opepříme a už jen krátce provaříme.
Do hotové omáčky přidáme nasekanou zelenou petrželku.