Vepřová krkovička na rozmarýnu recept
Vepřová krkovička na rozmarýnu je šťavnatá a lehce pikantní. Třeba s bramborami pečenými v troubě bude vynikající.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové krkovičky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- větvička rozmarýnu
- sůl
- mletý černý pepř
- smetana na vaření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.
Ve vyšší pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme rozmarýn a plátky masa, které zprudka opékáme po každé straně 5 až 6 minut. Pak je přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě upečeme do měkka. Tak 7 až 10 minut.
Vyhodíme rozmarýn z pánve, výpek zalijeme několika lžícemi vody a provaříme do zhoustnutí. Omáčku zjemníme smetanou a podle chuti okořeníme a osolíme.