Vepřová krkovička na rozmarýnu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová krkovička na rozmarýnu je šťavnatá a lehce pikantní. Třeba s bramborami pečenými v troubě bude vynikající.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové krkovičky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • větvička rozmarýnu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • smetana na vaření


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.

Ve vyšší pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme rozmarýn a plátky masa, které zprudka opékáme po každé straně 5 až 6 minut. Pak je přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě upečeme do měkka. Tak 7 až 10 minut.

Vyhodíme rozmarýn z pánve, výpek zalijeme několika lžícemi vody a provaříme do zhoustnutí. Omáčku zjemníme smetanou a podle chuti okořeníme a osolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová krkovička na rozmarýnu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovička rozmarýnu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovička na rozmarýnu

Kde najít informace



×