Vepřová krkovice pečená v alobalu recept
Vepřová krkovice pečená v alobalu společně s brambory je výtečné jídlo připravené bez zbytečného nádobí. Maso v alobalu zůstane šťavnaté a brambory mají skvělou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vepřové krkovice
- 4 žampiony
- 600 g brambor
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- špetka majoránky
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Z masa připravíme 4 plátky, lehce je naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme i špetku majoránky. Pak maso odložíme na půl hodiny do ledničky.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a nasypeme do mísy. Tam je smícháme s na tenká kolečka nakrájenou cibulí, plátky česneku a lžící oleje. Přidáme i na plátky nakrájené žampiony a promíchanou směs také lehce osolíme a opepříme.
Připravíme si 4 kusy alobalu. Na každý položíme porci brambor, na brambory plátek masa a balíčky důkladně zabalíme. Položíme je na plech a v předehřáté troubě pečeme 45 minut.