Vepřová krkovice na smetaně recept
Vepřová krkovice na smetaně bude výborná třeba s vařenými bramborami. Sýr může být vysokoprocentní eidam, nebo i jiný, podle vaší chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 plátky vepřové krkovice bez kosti
- 1 bílá cibule
- 50 g tuhého másla
- 150 g nastrouhaného sýra
- 200 ml sladké smetany
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Do máslem důkladně vymazaného pekáče nasypeme na dno polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli rozložíme plátky masa, na maso zbytek cibule a lehce vše posypeme mletou paprikou.
Nakonec to zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. V předehřáté troubě maso pečeme 60 až 90 minut do měkka.