Sdílet:

Vepřová krkovice recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Upravit ji lze pečením, dušením a výborná je i smažená v podobě řízků. Tento recept, v němž se maso předem nakládá do piva, byl oblíbený už u našich babiček a kombinuje metody smažení a dušení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové krkovice
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 150 ml světlého piva (lepší je vybrat nižší stupeň)
  • oregáno
  • rozmarýn
  • bazalka
  • asi 1 - 2 cm široký kousek zázvoru
  • sádlo


Způsob přípravy

Připravíme si misku, do které vložíme maso nakrájené na kostky. Osolíme ho a přidáme bylinky. Pokud máte čerstvé, bude chuť o něco výraznější.

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek očistíme a prolisujeme. Obě ingredience přidáme do misky k masu, vše zalijeme pivem, promícháme, misku zakryjeme potravinovou fólií a necháme odležet 2 - 3 hodiny v lednici. Asi 30 minut před další úpravou maso z lednice vyndáme, aby nebylo příliš studené.

Na pánvi rozpustíme přibližně 3 lžíce sádla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a to dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Šťávy by se mělo vytvořit dostatek, a proto není nutné ji zahušťovat.

Jako přílohu volíme vařené nebo opečené brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová krkovice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová krkovice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovice

Kde najít informace



×