Vepřové kotlety na pivě recept
Vepřové kotlety na pivě chutnají skvěle s bramborovou kaší. Ale také třeba s opečenými brambory a dušeným čerstvým špenátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 3/4 lžičky sušené šalvěje
- 1 lahev piva
- 2 lžíce oleje
- 2 hrušky
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Vepřové kotlety na pivě chutnají skvěle s bramborovou kaší. Ale také třeba s opečenými brambory a dušeným čerstvým špenátem. Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a kotlety na něm ze všech stran krátce osmahneme dohněda. Nyní je přendáme na zvláštní talíř, slijeme přebytečný olej z pánve až na množství přibližně 1 lžíce a přidáme k němu oloupané a nakrájené hrušky.Osmahneme je lehce dohněda a pak je přendáme na talíř s kotletami.
Do pánve nasypeme šalvěj a nalijeme pivo. Krátce povaříme a ode dna promícháme s výpekem z kotlet a hrušek. Přidáme hrušky a kotlety a při mírném plameni částečně zakryté poklicí dusíme kotlety asi 7 minut do měkka. Nyní kotlety a hrušky z pánve znovu vyndáme a zbylou omáčku v pánvi povaříme, až se zredukuje na polovinu. Hotovou omáčku můžeme servírovat s kotletami a přílohou podle vlastního uvážení.