Vepřové chilli recept
Vepřové chilli chutná báječně. Je pikantní, voňavé a jako příloha většinou stačí čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,2 kg vepřového ramínka s kostí
- 1 lžíce mleté chipotle papričky
- 2,5 lžíce mletého kmínu
- 800 g rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžíce uzené papriky
- 4 lžíce chilli koření
- 400 g konzervovaných červených fazolí bez nálevu
- 800 g rozmačkaných konzervovaných rajčat
- 1/2 nakrájené zelené papriky
- 1/2 nakrájené červené papriky
- 250 ml piva
- 1 lžička cibulového prášku
- 2 lžíce hnědého cukru
- sůl
- mletý černý pepř
- příloha:
- pečený brambor
- nasekaná jarní cibulka
- strouhaný sýr
- zakysaná smetana
Způsob přípravy
Vepřové chilli chutná báječně. Je pikantní, voňavé a jako příloha většinou stačí čerstvé pečivo. Cibulovým práškem, solí, cukrem a pepřem okořeníme vepřové maso. Vložíme ho do velké nádoby a zalijeme pivem. V ní při nízké teplotě zvolna maso vaříme 8 až 10 hodin. Jakmile je maso měkké, oddělíme ho od kostí a natrháme vidličkami nadrobno. Přidáme k němu rajčatový protlak, fazole, rozmačkaná rajčata, papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, utřený česnek a všechno zbývající koření.
Směs důkladně promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna znovu vaříme nejméně 4 hodiny (můžeme ho vařit až 8 hodin). Po dvou hodinách vaření chilli ochutnáme a podle své chuti případně ještě okořeníme. Hotové jídlo přizdobíme třeba kysanou smetanou, cibulkou nebo nastrouhaným sýrem.