Velikonoční tlačenka recept
Velikonoční tlačenka z vajec je jednoduchá a můžete využít všechna vykoledovaná barevná vajíčka.
Ingredience receptu
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 100 g majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 balíček želatiny na tlačenku
- 300 g sterilované zeleniny
- 100 g šunky
- 300 ml vody
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Vařená vejce a sterilovanou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Lák ze zeleniny zředíme vodou. Šunku nakrájíme také na malé kousky.
Vejce, zeleninu a šunku nasypeme do mísy, přidáme majonézu a hořčici, špetku soli a pepře a všechno promícháme. Podle návodu připravte želatinu a použijte při tom lák zředěný vodou.
Želatinu přidáme do mísy a znovu zlehka vše promícháme. Formu (třeba na biskupský chlebíček, nebo i tu na koláč) vyložíme potravinovou folií, naplníme ji směsí a necháme ji asi 3 hodiny v ledničce.