Velikonoční nádivka bez masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Velikonoční nádivka bez masa je nadýchaná, voní bylinkami a jarem a je stejně dobrá jako ta s uzeným masem. je to samostatné jídlo, ale můžeme ji podávat i s vařenými bramborami.

Ingredience receptu

  • 4 starší rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • mladé kopřivy
  • zelená petrželka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • muškátový oříšek
  • kukuřičná strouhanka
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivové lístky spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno. Vlažné mléko ušleháme s rozpuštěným máslem. troubu předehřejeme na 190 stupňů.

V míse smícháme nakrájené pečivo, nasekané kopřivy a vše zalijeme vlažným mlékem s máslem. Přidáme žloutky, nadrobno nasekanou petrželku, špetku soli, pepře a muškátového oříšku. Všechno důkladně promícháme. Nakonec zlehka do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků.

Formu vymažeme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Těsto do ní rozprostřeme a v předehřáté troubě nádivku upečeme dozlatova. Podle trouby, tak 35 až 50 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční nádivka bez masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka bez masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka bez masa


×