Velikonoční nádivka bez masa recept
Velikonoční nádivka bez masa je nadýchaná, voní bylinkami a jarem a je stejně dobrá jako ta s uzeným masem. je to samostatné jídlo, ale můžeme ji podávat i s vařenými bramborami.
Ingredience receptu
- 4 starší rohlíky
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- mladé kopřivy
- zelená petrželka
- sůl
- mletý černý pepř
- muškátový oříšek
- kukuřičná strouhanka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivové lístky spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno. Vlažné mléko ušleháme s rozpuštěným máslem. troubu předehřejeme na 190 stupňů.
V míse smícháme nakrájené pečivo, nasekané kopřivy a vše zalijeme vlažným mlékem s máslem. Přidáme žloutky, nadrobno nasekanou petrželku, špetku soli, pepře a muškátového oříšku. Všechno důkladně promícháme. Nakonec zlehka do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků.
Formu vymažeme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Těsto do ní rozprostřeme a v předehřáté troubě nádivku upečeme dozlatova. Podle trouby, tak 35 až 50 minut.